De periode van de communiefeesten komt eraan. De meeste ouders met communicantjes zullen hun feest waarschijnlijk al volledig gepland hebben. Toch zijn hier nog een aantal gouden last minute tips die misschien nog van pas kunnen komen.

1 Reservekledij

Op communiefeesten zijn er kinderen. En kinderen gaan spelen en ravotten. De kans is groot dat de zorgvuldig uitgekozen outfit er onder te lijden zal krijgen. Door op voorhand reservekledij te voorzien kan je één en ander opvangen.

2 Kinderhoek

Springkastelen zijn uiteraard populair op feesten. Ook animators vallen in de smaak. Maar wat soms nog al eens over het hoofd wordt gezien is een duidelijke ruimte voor de kinderen om te spelen.

Door een kinderhoek in te richten op een overzichtelijke plaats kan je vermijden dat de kinderen te wild tussen de gasten spelen, dat het lawaai minimaal is en dat de ouders de kinderen ook in de gaten kunnen houden.

3 Naamstickers

Wanneer de gasten arriveren met cadeautjes is er misschien geen tijd om alles open te doen. Als je achteraf de cadeautjes opent weet je niet altijd meer van wie het was. Door naamstickers te plakken bij ontvangst kan je dit probleem oplossen.

4 Groepsfoto

Een mooie groepsfoto is een heel mooi aandenken aan het feest. Je kunt bij wijze van attentie of bedanking die foto achteraf doorsturen naar de genodigden.

5 Doggy Bags

In de meeste gevallen is er eten teveel voorzien. Beter wat te veel dan te weinig natuurlijk. Als je op voorhand doggy bags of kleine doosjes voorziet kan je de gasten wat meegeven als ze naar huis gaan. Zo wordt er niets verspild.

6 Zelf genieten

Vaak is het feest voor de organiserende partij druk en stresserend. Er wordt meestal gedacht dat alles zelf kan geregeld of gedaan worden.

Het gevolg is dat het feest zelf voorbij vliegt en dat er geen tijd is om zelf te genieten.

Laat het niet gebeuren! Vraag hulp voor het in goede banen leiden van het feest of de voorbereidingen ervan.

Joméko Events kan helpen in de vorm van organisatie, in goede banen leiden van het feest en het voorzien van professionele bediening.

Op die manier kan je zelf optimaal genieten van het feest en aanwezig zijn voor de gasten.

Neem gerust contact op om erover te spreken.