Het landschap van de feesten wordt hertekend door de opkomst van allerhande foodtrucks. We gaan de voordelen van een foodtruck hieronder bespreken. Er zijn vele voordelen aan deze opkomende trend. Deze is al jaren aan de gang, maar maakt nu een reuzesprong.

We kennen de mobiele hamburger & frietwagens van vroeger op de fuiven  en festivals of op markten enz. Maar nu is er veel meer aanbod op de markt. O.a. bestaan er nu foodtrucks met pizza, salades, grilfood, pannenkoeken, pita, kebab, donut, zeevruchten. Er zijn er nog veel meer, maar we kunnen anders aan de gang blijven 🙂

Voordelen van een foodtruck !!!

Hier gaan we de voordelen eens opnoemen. Voor een restaurant of taverne te beginnen heb je veel financiële middelen nodig. Ook ben je er geruime tijd mee bezig om dit te realiseren. Een foodtruck is in verhouding een kleine investering en voor deze om te bouwen tot de gewenste foodtruck ben je op relatief korte termijn klaar om te starten.

Zeker een groot voordeel is, je staat niet opgesteld op een vaste plaats. Dus kan je naar de mensen toegaan om uw lekkernijen te verkopen. Zo kan je heel veel mensen bereiken en kan je bij wijze van spreken de mensen tegemoet komen. Zo zal uw inkomen er zeker wel bij varen.

Dit is ook een groot voordeel. Je kiest uw favoriet eten zelf en op de locatie wat jij wilt. Zo kan je een foodtruck op vrijwel elke plaats installeren. In de tuin, langs de straat, op de markt, op het speelplein van de school enz.  Er is niks zo fijn als te weten dat je uw favoriet eten voor je kind of jarige u tegemoet komt. Laat de jarige of communicant zelf zijn favoriet food kiezen en hij zal zijn feestje nooit meer vergeten.  Een telefoontje naar u eventplanner en uw droomfoodtruck staat er, hij neemt ook uw werk om eten te bereiden volledig uithanden en dit tegen een correcte prijs.

Veel mensen beginnen met een foodtruck niet als hoofdberoep, dus dan zijn de financiële risico’s ook minder zwaar om te dragen. Je kan zo al doende de job van ondernemer leren. Valt deze goed mee, dan kan je eventueel fulltime ermee beginnen. De opkomst van de foodtruck is een trend die nog lang niet aan zijn einde is. Volgens berekeningen moeten/kunnen 20 % van de ondernemers leven van hun foodtruckinkomsten.

Met een food truck moet je niet extra betalen voor garçons, afwassers, afruimers etc.. Waardoor je enkel de noodzakelijke kosten moet betalen die jij zelf wenst. Bij sommige food trucks kan je uiteraard nog steeds extra personeel reserveren zodat alles afgestemd is op jouw feest. Dit maakt het kostenplaatje zeer aantrekkelijk en kan je een food truck bestellen voor kleine & grote feesten.

Je kan als restaurant of eetzaakuitbater ook gebruik maken van een foodtruck. Zo kan je een levend reclamebord zijn van u zaak. Door de mensen ervan te overtuigen dat je voedsel top is in zijn soort. Vele bekende restaurants gebruiken dit al op grote evenementen . Bv Werchter, Pukkelpop, … enz.  Zo krijg je bestaande zaak een veel grotere naamsbekendheid en uitstraling.

Wat ook een zeer groot voordeel is dat je naar de mensen toe gaat en zij niet naar moeten komen. Zo kan je de massa opzoeken en veel meer mensen bedienen. Je krijgt bijwijzen van spreken een meer vast inkomen.

Zoals je ziet hierboven zijn er vele voordelen voor het inhuren van een foodtruck voor jullie feest of evenement. Wil je hierover meer weten of wil je eentje inhuren neem dan contact op met een eventplanner die uw alles van de feest tot ieders wens perfect uitvoert.